Impressionem

Deze werkjes zijn ingepakt met een handgeschreven uitleg, uniek en genummerd. Materiaal; divers en met de hand bewerkt.

Prijs: € 325,00 inclusief 21% BTW

IMPRESSIONEM

Deze werkjes zijn gedrukt met een pastamachine waar ik het gedroogde materiaal met papier doorheen heb ‘gedraaid’. De natuur heeft een indruk achtergelaten die ogenschijnlijk onzichtbaar aanwezig op het papier de structuur hiervan voor altijd heeft veranderd.

Aan dit resultaat is een arbeidsintensief proces vooraf gegaan, bovenal om de afstemming van de pastamachine met het materiaal en de bladeren, bloemen of boomschors optimaal te krijgen voor de Impressionem die ik voor ogen had.

Het woord Impressionem komt uit het Latijn en betekend indruk, het Italiaanse woord impressione lijkt hier best veel op wat weer mooi uitkwam voor de locatie waar ik het natuurlijke materiaal vond.

De inspiratie kreeg ik uit de stenen op het wandelpad die ingesleten sporen van takken en het water ze laten een indruk achter op de huid van de steen geven mede vorm aan de identiteit van de steen . Zo zijn ook al de ervaringen die wij hebben in het leven, ook in ons leven geeft een Impressionem vorm aan onze identiteit.

maakproces
3 pastaprints

Het resultaat: 3 x prints formaat ongeveer 1 x 10×20 cm en 2 x 10 x 13 cm op geschept papier. Met inkt zijn deciordinaten van de locatie waar ik het natuurlijk materiaal vond voor de impressionem.