Spiraaltekenen

De hand heeft de kortste verbinding met het brein. Vandaar dat deze korte tekenoefeningen ook invloed hebben op je gemoedstoestand.

Neem het potlood ter hand en een velletje papier. Zet het potlood in het midden van het vel en draai langzaam naar buiten toe zonder het potlood van het papier te tillen.Klik op het beeld hieronder en je krijgt het instructiefilmpje te zien op het Atelierspekdraws You Tube kanaal.


Lemniscaat tekenen

Deze oefening draagt bij aan een optimale samenwerking tussen de linker-ven de rechterhersenhelft. Door de beweging zet de motoriek en de ogen die volgen het brein hard aan het werk om de verbinding tussen de twee hersenhelften te maken. Die samenwerking draagt bij aan een creatieve en open mindset. Draai met je potlood een platte acht op het papier en draai ongeveer 6 x een achtje. Daarna wissel je van hand e draai ook 6 x een achtje met deze hand. Dan pak je in beide handen een potlood en draai tegelijk 6 x een achtje. Klik op het beeld hieronder en je krijgt het instructiefilmpje te zien op het Atelierspekdraws You Tube kanaal.

 

De rechte lijn tekening

Met deze oefening breng je orde aan in het hoofd. De lijnen worden horizontaal zo gelijkmatig mogelijk op het papier gezet en ga door tot het papier helemaal gevuld is. Klik op het beeld hieronder en je krijgt het instructiefilmpje te zien op het Atelierspekdraws You Tube kanaal.